• Gării Street, no. 19b, Dârste, Solo SRL Training Center

Ce se întâmplă în data de 10.05.2019?
S.C. SOLO S.R.L. organizează un eveniment în care echipe de salvare de la
înălțime concurează în vederea salvării unor victime aflate în diferite medii ostile vieții. Se așteaptă ca toți participanții să cunoască și să respecte regulile evenimentului. Organizatorii au autoritate deplină asupra acestor reguli.
Cui se adresează concursul?
Concursul se adresează tuturor echipelor de salvatori (pompieri profesioniști, pompieri voluntari sau privați, alpiniști industriali, forțe speciale ale armatei, salvatori montani, etc.) formate din 5 membri capabili să efectueze operații de salvare de la înălțime în situații periculoase.
Date organizatorice
Posturile de control vor fi organizate pe tot parcursul concursului. Arbitrii
vor verifica executarea sistemelor, conformitatea manevrelor folosite (noduri, securitatea salvatorilor și a victimei, organizarea salvării…), în conformitate cu un check list prestabilit. Nerespectarea regulamentului va duce la descalificarea echipei. Din motive de siguranță și bunăstare a tuturor celor implicați, numărul de echipe concurente va fi limitat la 16. Pe parcursul concursului membrii echipelor vor fi identificați în mod clar prin uniforma de intervenție standard. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări. Mai mult, un punct de organizare va fi instalat în poligonul SOLO și va fi punctul de adunare al tuturor echipelor.
Identificarea echipelor
Fiecare lider al echipei va purta numărul echipei pe casca si va purta
uniforma de intervenție standard. Echipa va folosi echipamentul standard, de preferință echipamentul utilizat în operațiunile de salvare, inclusiv cască. Utilizarea mănușilor este făcută de fiecare persoană și în întregime pe propriul risc.
Tehnica
Fiecare echipă are libertatea de a folosi tehnicile pe care le dorește. Cu
toate acestea, toate salvările se vor realiza cu două corzi statice/semi-statice de minimum 10,5 milimetri. Toate sistemele de rupere trebuie să se blocheze automat. În orice moment al concursului, arbitrii pot cere membrilor echipei să se oprească, și astfel sistemele utilizate trebuie să țină greutatea, de preferință printr-un sistem de auto-blocare sau cu noduri.

S.C. SOLO S.R.L. organizează o competiție pentru alpiniști utilitari, pompieri, salvamontiști, forte speciale etc. Acest eveniment consista in 3 zile de competiție:


-10 Mai 2019 – Proba salvare complexa, echipa este formata din 5 persoane
-11 Mai 2019 – Proba individuala alpinism utilitar
-12 Mai 2019 – Proba echipe alpinism utilitar, echipa este formata din 3 persoane


Se așteaptă ca toți participanții să cunoască și să respecte regulile evenimentului. Organizatorii au autoritate deplină asupra acestor reguli.


Cui se adresează concursul?


Concursul se adresează tuturor echipelor de salvatori (pompieri profesioniști, pompieri voluntari sau privați, forțe speciale ale armatei, salvatori montani), alpinistilor utilitari etc.


Date organizatorice


Posturile de control vor fi organizate pe tot parcursul concursului. Arbitrii vor verifica executarea sistemelor, conformitatea manevrelor folosite (noduri, securitatea salvatorilor și a victimei, organizarea salvării…), în conformitate cu un check list prestabilit. Nerespectarea regulamentului va duce la descalificarea echipei. Din motive de siguranță și bunăstare a tuturor celor implicați, numărul de echipe concurente va fi limitat la 16. Pe parcursul concursului membrii echipelor vor fi identificați în mod clar prin uniforma de intervenție standard. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări. Mai mult, un punct de organizare va fi instalat în poligonul SOLO și va fi punctul de adunare al tuturor echipelor.


Identificarea echipelor
Fiecare lider al echipei va purta numărul echipei pe casca si va purta uniforma de intervenție standard. Echipa va folosi echipamentul standard, de preferință echipamentul utilizat în operațiunile de salvare, inclusiv cască. Utilizarea mănușilor este făcută de fiecare persoană și în întregime pe propriul risc.


Tehnica


Fiecare echipă are libertatea de a folosi tehnicile pe care le dorește. Cu toate acestea, toate salvările se vor realiza cu două corzi statice/semi-statice de minimum 10,5 milimetri. Toate sistemele de rupere trebuie să se blocheze automat. În orice moment al concursului, arbitrii pot cere membrilor echipei să se oprească, și astfel sistemele utilizate trebuie să țină greutatea, de preferință printr-un sistem de auto-blocare sau cu noduri.


Check In


în data de 10.05.2019, la ora 08:00, la poligonul Solo (Strada Gării Dârste 19B, Brașov). Liderii echipei se vor prezenta la sedința tehnică, unde vor prezenta organizatorilor lista de membri ai echipei și vor lua la cunoștință despre activitățile care vor urma.
în data de 11.05.2019, la ora 08:00, la poligonul Solo (Strada Gării Dârste 19B, Brașov).
în data de 12.05.2019, la ora 08:00, la poligonul Solo (Strada Gării Dârste 19B, Brașov).

Materiale


Echipele trebuie să-și aducă propriul echipament, în stare bună, care este folosit în mod regulat în operațiunile de salvare. Materialele admise pentru concursul de salvare trebuie să respecte standardele oficiale în vigoare (CE). De preferință, ar trebui utilizat echipamentul pentru intervenții. Nu există nici o limită a cantității de echipament adus, dar trebuie avut în vedere că orice veți aduce, vă veți purta de la început până la sfârșitul probelor, fără a vă întoarce la autoturisme. Fiecare echipă este responsabilă pentru conformitatea, starea bună și
întreținerea propriului echipament. Sunt posibile controale din partea organizatorilor. Pe durata probelor, organizatorii au dreptul să retragă orice echipament care este considerat neconform sau în stare proastă.


Clasament


Clasamentul final va fi stabilit prin combinarea mai multor aspecte: suma penalizărilor, timpul total, stilul (calmul operațiunilor, manevarea corzilor, etc.), respectarea securității. Un juriu va soluționa toate situațiile care vor fi contestate. Organizatorii nu fac parte din juriu. Situațiile disputate vor fi fotografiate la acel moment și analizate de către juriu la sfârșitul zilei. Decizia juriului va fi definitivă. Sancțiunile vor fi aplicate în următoarele situații:
• nerespectarea direcțiilor generale ale probei;
• nerespectarea indicațiilor generale date de persoana responsabilă de probă;
• nerespectarea regulamentului;
• neîncadrarea în timpul acordat;
• rămânerea într-un singur punct în lucrul la înălțime;
• pierderea sau lăsarea materialelor în zona de desfășurare a probei;
• punerea în pericol a oricărui membru al echipei sau a victimei (lipsa de securitate în lucrul la înălțime etc.)

Recompense și premii


Premiile vor fi stabilite de organizatori înainte de începerea concursului.
Participarea concurenților la ceremonia de premiere este obligatorie. În caz de absență, echipele nu vor primi premiul.


Echipamentul minim necesar

Proba Individuala
-ham complet
-coborator
-blocator de mana cu pedala
-carabiniere cu filet sau automate TL
-casca
-lonje pozitionare.


Proba Echipe
-ham complet
-coborator
-blocator de mana cu pedala
-carabiniere cu filet sau automate TL
-casca
-lonje pozitionare.


Proba Salvare Complexa
-corzi statice/semi-statice 6 x 50 m (minimum 10,5 mm). Trebuie să aveți echipament să puteți face două linii tensionate (50m) cu 2 corzi. Folosind aceste linii, trebuie să ridicați victima și un singur salvator, să-i mutați și să-i transferați.
-protecții de coardă.
-o targă folosită la salvări de la înălțime.

Pentru salvări, trebuie să utilizați două corzi (1 pentru lucru + 1 pentru securitate).

Check In
Check-in-ul va începe în data de 10.05.2019, la ora 08:00, la poligonul Solo
(Strada Gării Dârste 19B, Brașov). Liderii echipei se vor prezenta la sedința

tehnică, unde vor prezenta organizatorilor lista de membri ai echipei și vor lua la cunoștință despre activitățile care vor urma.
Materiale
Echipele trebuie să-și aducă propriul echipament, în stare bună, care este
folosit în mod regulat în operațiunile de salvare. Materialele admise pentru
concursul de salvare trebuie să respecte standardele oficiale în vigoare (CE). De preferință, ar trebui utilizat echipamentul pentru intervenții. Nu există nici o limită a cantității de echipament adus, dar trebuie avut în vedere că orice veți aduce, vă veți purta de la început până la sfârșitul probelor, fără a vă întoarce la autoturisme. Fiecare echipă este responsabilă pentru conformitatea, starea bună și întreținerea propriului echipament. Sunt posibile controale din partea organizatorilor. Pe durata probelor, organizatorii au dreptul să retragă orice echipament care este considerat neconform sau în stare proastă.
Clasament
Clasamentul final va fi stabilit prin combinarea mai multor aspecte: suma
penalizărilor, timpul total, stilul (calmul operațiunilor, manevarea corzilor, etc.), respectarea securității. Un juriu va soluționa toate situațiile care vor fi
contestate. Organizatorii nu fac parte din juriu. Situațiile disputate vor fi
fotografiate la acel moment și analizate de către juriu la sfârșitul zilei. Decizia juriului va fi definitivă. Sancțiunile vor fi aplicate în următoarele situații:
• nerespectarea direcțiilor generale ale probei;
• nerespectarea indicațiilor generale date de persoana responsabilă de probă;
• nerespectarea regulamentului;
• neîncadrarea în timpul acordat;
• rămânerea într-un singur punct în lucrul la înălțime;
• pierderea sau lăsarea materialelor în zona de desfășurare a probei;
• punerea în pericol a oricărui membru al echipei sau a victimei (lipsa de
securitate în lucrul la înălțime etc.)

Recompense și premii
Premiile vor fi stabilite de organizatori înainte de începerea concursului.
Participarea concurenților la ceremonia de premiere este obligatorie. În caz de absență, echipele nu vor primi premiul.
Echipamentul minim necesar
• corzi statice/semi-statice 6 x 50 m (minimum 10,5 mm).
• trebuie să aveți echipament să puteți face două linii tensionate (50m) cu 2
corzi. Folosind aceste linii, trebuie să ridicați victima și un singur salvator, să-i mutați și să-i transferați.

• protecții de coardă
• o targă folosită la salvări de la înălțime.
• pentru salvări, trebuie să utilizați două corzi (1 pentru lucru + 1 pentru
securitate)
• nu trebuie să vă aduceți trepiedul
• vă vom furniza echipamentul medical